Vebsajt, izrada i postavljanje

U proslom clanku saznali smo kako na jednostavan nacin mozemo da ostvarimo rezidualni pasivni prihod u kompaniji AllInOneProfits ili skraceno AIOP. U ovom clanku govorimo o tome kako da budemo primeceni na internetu i da i mi zainteresujemo druge za nas odnosno za kompaniju u kojoj radimo i zaradjujemo.

Imajte na umu jednu cinjenicu a to je, INTERNET je najmocnija industrija u kojoj ce sve vise ljud biti zaposleni u buducnosti. Zato je za svaku preporuku da svako od nas poseduje svoju internet stranicu odnosno svoj vebsajt preko koga ce moci da komunicira sa svim institucijama i koristi resurse istih na brz i jeftin nacin.

Sta je potrebno uraditi? Pa hajdemo da napravimo licni vebsajt ili internet kancelariju o kojoj smo govorili u proslom clanku.

Svako ko hoce da napravi licni vebsajt mora da nadje sigurnog provajdera (To su mocni internet servisi koji nam obezbedjuju da sve ono sto mi pisemo, slikamo, snimamo itd. aktivnosti, na nasem sajtu, plasiraju na Internetu u nase ime i sve to bude vidljivo u celom svetu na nasoj veb stranici ). Zar nije to uzbudjujuce i izazovno? To mesto kod provajdera( citaj : AIOP ) zove se HOSTING.

U kompaniji AIOP sam dobio za 11.5 $ mesecno sve sto mi je trebalo da  sam napravim licni vebsajt na kome ste vi kao posetilac trenutno.

Ovde sam dobio besplatno i svoj poddomen . Ali, ja sam samo u pocetku koristio poddomen jer sam hteo da imam Domen. Zasto? Pa zato da bih bio prepoznatljiv i originalan a time i profesionalan na Internetu. Domen je vase korisnicko ime odnosno vasa adresa na Internetu pomocu koje moze bilo koji pretrazivac ( Google, Yahoo i sl. da vas pronadju  kada neki posetilac vaseg sajta zeli da vas nadje,  i mozete ga kreirati na vise nacina( govorim pojednostavljeno ), s tim da i njega treba zakupiti kao i hosting. Domen je veoma mali izdatak i kosta na godisnjem nivou 10-12 $. Dakle, ko god radi nesto na internetu a zeli da to vidi ceo svet, mora da ima : domen i  hosting

       Ova dva elmentarna clana sacinjavaju uslov za izgradnju Vebsajta ili Internet kancelarije. U toj kancelariji ( ja ovo pisem u svojoj internet kancelariji ) mozete da pisete, snimate video materijale, pisete clanke na sve teme za koje smatrate da ce publika biti zainteresovana i sve to da bude objavljeno i vidljivo u celom svetu. Neko ce reci da to isto moze na drustvenim socijalnim mrezama ali znate i sami da tamo postoje ogranicenja. Pogledajmo sada par videa na temu izrade vebsajta :

 

 

Evo sada videa u kome je objasnjeno sta je to hosting i to bas u AIOP-u :

 

U narednom clanku cemo obraditi postavljanje naseg vebsajta na platformu WordPress. Ako zelite prvi doznati kad bude objavljen novi clanak, popunite obrazac desno i dobicete poruku na vas e-mail.

Ako vam je ovaj video materijal bolje pojasnio kako se izgradjuje licni vebsajt ili onlajn kancelarija, bice mi zadovoljstvo da dole ostavite vas komentar.

Please follow and like us:
Facebook Follow
Facebook Follow
Google+ Follow
Google+ Follow
https://www.zavisanjagojevic.com/na-pocetku/vebsajt-izrada-i-postavljanje/
Follow
Follow by Email
Follow
Follow
Follow
Follow
Follow

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Svideo vam se članak, podelite ga sa prijateljima