Mrezni( Network )marketing

Mrezni ili Network marketing, MLM, ili distribucija proizvoda preko mreze preporucioca, kako ga na zapadu zovu, je sirok pojam i treba ga pocetnicima pojasniti jednostavnim recima. U danasnje vreme interneta i mreznih komunikacija, ovaj offline posao je zamenjen online poslom i postao jedan od najrasinerijih  poslova za oglasavanje i distribuciju proizvoda i usluga putem interneta.

Naime, network na engleskom znaci mreza. Dalje, marketing , prevedeno na nas jezik znaci oglasavanje na prodaju necega: proizvoda, materjalnih dobara, digitalnih proizvoda, usluga bilo kakvih, i sve to na Internetu, dakle online, bez direktnog kontakta prodavca i kupca.

Zasto mreza?

Bez umrezavanja veceg broja ucesnika u poslovima oglasavanja i bez koriscenja narocito kreiranih internet alata-digitalnih proizvoda, oglasavanje  kao i distribucija bi bili nemoguci a samim tim i zaradjivanje novca na Internetu.

MLM pojam je takodje prilicno nejasan i zbog toga ozloglasen na nasim prostorima. Ovaj akronim ili skracenica znaci oglasavanje putem stvaranja vise nivoa oglasivaca povezanih u zajednicku mrezu. Dakle, MLM nije struktura oglasavanja koja ima vrh(piramida) a ostali nivoi ispod tog vrha su sporedni i manje zaradjuju od samog vrha. Svi su nivoi u mogucnosti da grade svoju mrezu nezavisno od vrha, bolje reci od pocetka. Ovde je taj pocetak oznacen kao vas sponzor preko koga ste se uclanili u mrezu ili preko koga ste se registrovali. Znaci, i vas sponzor ima svog sponzora preko koga je usao u mrezu.

Umrezavanje sto veceg broja saradnika-distributera je u ovom poslu glavni zadatak svakog pojedinca koji se ukljuci u mrezu. Mreza odnosno kompanijska mreza, ima svoje proizvode, digitalne proizvode(sovtvere, pdf knjige, tutorijale i mnoge druge internet digitalne alate) kao i usluge koje nudi na internet trzistu.

Umesto da placa skupe reklame preko TV, novina, bilbordova i sl. ona angazuje vas kao clana-distributera na poslovima reklamiranja, oglasavanja i prodaji tih proizvoda. Za to sto ste prodali proizvod tj. po vasoj preporuci je prodat proizvod, usluga, digitalni proizvod, ili ste uclanili novog distributera u mrezu, vi ste placeni. 

Na isti nacin, ako i vi imate proizvode koje hocete da prodate sto vecem broju kupaca, mozete to ostvariti preko interneta koristeci alate i vestine koje mozete nauciti na stranicama veb sajta na kome se trenutno nalazite.

Ono sto je u ovom poslu vazno reci je to da se sve radi od kuce tj. iz udobnosti vaseg doma pomocu vaseg racunara bez direknog kontakta sa kupcima. Onaj ko se uclani-registruje u mrezu pre vas nije niukakvoj prednosti u odnosu na vas, jedino ce dobiti u vremenu jer i u ovom poslu mi prodajemo svoje vreme ali mnogo efikasnije i skuplje u odnosu na klasicno zaposlenje.

Umece, iskustvo i znanje se sticu i ovde postepeno a od istrajnosti svakog pojedinca zavisi uspeh. Svako ko udje u ovu vrstu posla mora da tezi liderstvu. Sta to znaci? Mora se imati jaka zelja i motiv, mora da se tezi ka tome da stvarate sopstvenu mrezu saradnika ispod vas u mrezi jer ste i vi vazan saradnik onome ko je ispred vas u mrezi. Sve ovo funkcionise kao jedan tim.

A sada nesto konkretnije. Kako se gradi mreza ? Kako da privucemo potencijalne kupce, kako im prodati proizvod ili uslugu-kako uclaniti nekog u nasu mrezu ? Zasto bi nam verovao potencijalni clan nase mreze i sta ce on dobiti kupujuci nas proizvod-uslugu, sta dobija uclanjenjem u nasu mrezu. Sva ova pitanja tinjaju neizgovorena u svakom potencijanom kupcu.

Citajuci ove redove mog bloga kao i ostale clanke na mom sajtu, verujem da sam stekao kod  vas bar malo poverenja i da shvatate da zelim da vam pruzim izvesno predznanje o tome kako cete sto uspesnije zapoceti vas posao na internetu a da pri tome ne pravite greske koje kostaju vremena i novca. Za ovo ne trazim od vas nista, osim da citate i dalje moje clanke i naucite o Mreznom marketingu jos vise. Na sva gornja pitanja mozete naci odgovore na ovom sajtu koristeci preporucene platforme za besplatnu edukaciju. U narednom clanku cu navesti koje sve nacine koriste marketari na nasim prostorima da bi ostvarili zaradu na internetu.

Ako bi ste hteli da jos brze steknete znanje i vestine o zaradjivanju novca na internetu, ostavite vasu imejl adresu u formi gore i nadalje cete dobijati besplatne informacije na vasu imejl adresu.

Ako vam je ovaj clanak pomogao da steknete potrebno znanje, podelite ga sa prijateljima na drustvenim mrezama a mozete da ostavite i komentar.

Osnove Internet Marketinga | Osetite snagu interneta, naucite zaraditi novac

Please follow and like us:
Facebook Follow
Facebook Follow
Google+ Follow
Google+ Follow
https://www.zavisanjagojevic.com/na-pocetku/mrezni-network-marketing/
Follow
Follow by Email
Follow
Follow
Follow
Follow
Follow

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Svideo vam se članak, podelite ga sa prijateljima